Ізраїль збудує стіну на кордоні з Йорданією: де це на карті

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив про будівництво паркану на кордоні з Йорданією.

Його збудують для того, щоб зупинити контрабанду зброї з Ірану.

Візіком,  maps API, Ізраїль, карта,

Про це він повідомив у неділю, 3 вересня, на своїй сторінці у соціальній мережі Х, раніше відомій як Twitter, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на news.obozrevatel.com.

Прем'єр зазначив, що стіна з'явиться на східному кордоні держави.

Він нагадав, що раніше було встановлено паркан на південному кордоні держави (з Єгиптом). Таким чином було зупинено проникнення до Ізраїлю понад мільйона агентів з Африки, "які б знищили країну".

Тепер ми збудуємо паркан на нашому східному кордоні (Йорданія) і гарантуємо, що звідти також не буде проникнення. Захистимо наші кордони – захистимо нашу країну, – заявив Нетаньягу.

Видання The Jerusalem Post зазначило, що таке оголошення Нетаньяху прозвучало через кілька днів після того, як ЦАХАЛ (Збройні сили Ізраїлю) заявив, що завадив спробі контрабанди вибухівки іранського виробництва з Йорданії. Це сталося у липні 2023 року.

Наприкінці липня ЦАХАЛ оголосив, що запобіг "незвичайній" спробі контрабанди зброї в долині річки Йордан недалеко від Ашдот-Яакова. Передбачається, що вибухівка призначалася терористичним організаціям на Західному березі річки. Розслідування контрабанди було доручено Шин-Бет (Службі безпеки Ізраїлю), – йдеться у матеріалі

Видання додало, що міністр оборони Йоав Галлант поінформував комітет Кнесету із закордонних справ та оборони, що буде збудовано новий паркан на кордоні з Йорданією, щоб запобігти контрабанді зброї на Західний берег.

2023-09-04 12:49:41