Нові смартфони матимуть геолокацію у приміщеннях та надточну синхронізацію

Здавалося б, що це ще одна фантазія про майбутнє, яких звучить достатньо з вуст різних політиків, підприємців і сильних світу цього.

Але ця заява все-таки має технічну основу.

Візіком,  maps API, геолокація,

Про це заявив Пекка Лундмарк (глава Nokia), повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gsminfo.com.ua.

Однією з головних концепцій розвитку стільникових мереж і взагалі технологій є створення інфраструктури для Метавсесвіту. Під цим терміном розуміється світ, у якому люди взаємодіють один з одним дистанційно через всілякі гаджети доповненої та віртуальної реальності. Вони будуть створювати настільки потужне відчуття присутності, що ділові відрядження, туризм, поїздки до родичів виявляться просто непотрібними. І взагалі виходити з дому особливої потреби не буде.

Так, це концепція, тому вона виглядає дуже футуристичною і її складно спроектувати на наше повсякденне життя. Це не потрібно. Насправді, мета всіх концепцій (наприклад, концепткарів на автосалонах) лише задавати напрямок розвитку.

Головне, що потрібно зрозуміти: у майбутньому буде багато гаджетів віртуальної та доповненої реальності, яка спрощує наше спілкування, розваги та роботу. От і все. Це стане можливим завдяки якісному розвитку стільникових мереж та появі поколінь 5.5G та 6G.

Одними з основних вимог до нових стандартів стільникового зв’язку будуть суттєве зменшення затримок, геолокація у приміщеннях та надточна синхронізація.

Це дозволить суттєво збільшити функціонал пристроїв, зробити відгук миттєвим, реалістичним. Крім того, можна буде перемістити обчислювальну частину для створення віртуальної реальності з кінцевих пристроїв на сервер, що зробить гаджети більш простими, компактними та дешевими.

Читайте також:

2022-07-13 13:13:14