Нейромережа допомогла картографувати емоції мешканців великих міст

Згідно з аналізом твітів, позитивні емоції люди відчувають переважно в рекреаційних зонах, парках та кафе.

Візіком, API Visicom, Google Maps,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на hmarochos.kiev.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Жителі великих міст висловлюють більше позитивних емоцій у парках та ресторанах, тоді як негативних – в офісах, спортивних стадіонах та громадському транспорті, - про це йдеться в дослідженні двох мільйонів твітів з геотегами з Лондона та Сан-Франциско, пише Bloomberg.

Дослідники з Кіотського технологічного інституту за допомогою нейромережі визначили, коли і де твіти виражали гнів, очікування, огиду, страх, радість, смуток, здивування чи довіру. Дослідження, засноване на публікаціях за 2016-2017 роки, було опубліковано в онлайн-журналі PLOS One.

Зелені та рекреаційні зони викликали найбільше позитивних емоцій у міських жителів, а такі місця, як басейни, берегові лінії та спуски для човнів відображали високий рівень радості. У Сан-Франциско радісні твіти публікували в зелених зонах, готелях та кафе.

Водночас транзит був точкою напруги для обох міст. Твіти, опубліковані біля вокзалів, автобусних зупинок і мостів, перевантажених автомобільним рухом, викликали почуття огиди та гніву.

Дослідники також розглядали твіти про важливі події. Дописи з Сан-Франциско продемонстрували найвищий рівень гніву, смутку та огиди під час інавгурації колишнього президента Дональда Трампа та Маршу жінок у 2017 році. У новорічну ніч було написано найбільше радісних твітів. У Лондоні твіти показали найвищий рівень страху та смутку під час теракту 2017 року. Найвищий рівень довіри та очікування був продемонстрований під час загальних виборів у Великобританії у 2017 році.

Дослідники вважають, що результати можуть допомогти покращити інфраструктуру окремих міст. Розуміння того, які аспекти міського життя викликають позитивну чи негативну реакцію його мешканців, може стати основою для покращення міського планування.

2023-02-06 11:09:27