У Харкові почала діяти мережа безкоштовного Wi-Fi від "Укртелекому".

Ще кілька років тому компанія провела модернізацію інфраструктури та встановила активні вуличні розподільчі шафи.

Візіком, API Visicom, Харків,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 2day.kh.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Вони позначені відповідними наліпками, щоб містяни знали, що саме тут за потреби можна безкоштовно скористатися інтернетом навіть в умовах тимчасової відсутності електроживлення.

Коли вимикатимуть світло, послуга може бути доступна протягом 2-4 годин.

Окрім Харкова, такі шафи стоять у Києві, Дніпрі, Одесі та Львові.

У час війни ми всі гуртуємось і допомагаємо один одному. Ми теж шукаємо рішення, щоб люди могли скористатися інтернетом у місті, коли його немає вдома. Тому, маючи певні можливості, впроваджуємо різні ініціативи. Адже вільного інтернету навряд чи буде забагато. Проєкт вільного Wi-Fi на вулицях мегаполісів — одна з таких ініціатив. Для нас важливо, щоб українці у цей час випробувань залишались на зв’язку з близькими, рідними, колегами, — заявив директор розвитку масового сегмента Укртелекому Денис Захаренко.

У Харкові таких Wi-Fi-зон багато в центрі та на Олексіївці. Майже не охоплені ними Салтівський та Індустріальний райони. Знайти розподільчу шафу можна на мапі.

Назва мережі — UKRTELECOM_FREE. Інтернет працює на швидкості до 20 Мбіт/с із середнім радіусом до 10 метрів від такої шафи.

Для 60% своїх абонентів "Укртелеком" забезпечує енергонезалежний інтернет, і вони певний час можуть користуватися інтернетом під час вимкнення світла, зажививши свій домашній модем/роутер.

2023-02-06 11:23:10