Maxar розділяється на підрозділи з виробництва супутників та зображення Землі

21 вересня 2023 року компанія Maxar Technologies, яка займається космічними технологіями, оголосила про реструктуризацію на два окремі підприємства: Maxar Space Infrastructure та Maxar Intelligence.

Що сталося:

Ця реструктуризація відбулася менше ніж за п'ять місяців після того, як компанію Maxar придбала приватна інвестиційна фірма Advent International за 6,4 мільярда доларів.

Чим займатимуться:

  • Maxar Space Infrastructure буде зосереджено на виробництві супутників компанії,
  • Maxar Intelligence буде спеціалізуватися на бізнесі з зображення Землі.

Обидва підприємства продовжать співпрацювати у спільних програмах, таких як WorldView Legion, наступне покоління високороздільних супутників для зображення Землі від Maxar.

Крім того:

  • Кріс Джонсон, який очолював виробництво супутників в Maxar, був призначений генеральним директором Maxar Space Infrastructure.
  • Деніел Джаблонський, який обіймав посади президента та генерального директора Maxar Technologies з 2019 року, буде очолювати Maxar Intelligence як в.о. генерального директора.

Плюси

Двохголова структура, як зазначено в Maxar, "дозволяє обом бізнесам надавати послуги клієнтам та інноваційні передові технології зі спрямованою увагою". Обидва підприємства будуть "продовжувати співпрацювати у спільних програмах, таких як WorldView Legion."

Мінуси

Деякі аналітики вважають, що розподіл може зробити Maxar більш ефективним та конкурентоспроможним, тоді як інші висловлюють занепокоєння щодо можливості дублювання зусиль та зростання витрат.


#знімки

2023-09-24 11:41:32