На Рівненщині презентували маршрут середньовічними замками

Культурно-туристичний маршрут "Волинські барбакани" презентували 4 листопада. Він поєднав оборонні вежі трьох областей – Рівненської, Хмельницької й Волинської.

Як зауважив керівник проєкту Микола Бендюк, у маршрут включили об'єкти, збудовані у 16-17 століттях. Це міські й замкові вежі, тогочасний вигляд яких можна побачити, зчитавши QR-код.

Візіком,  maps API, Волинські барбакани, маршрут,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Суспільне.

"Волинські барбакани" – це культурно-туристичний маршрут, розроблений у рамках проєкту "Барбакани та надбрамні вежі Великої Волині". Він охоплює оборонні об'єкти у семи населених пунктах трьох областей – Рівненської, Хмельницької й Волинської. Загалом, у ньому вісім в'їзних брам, три з яких – замкові, решта – міські, пояснив керівник проєкту Микола Бендюк.

Прикладом замкової він називає браму Історико-культурного центру-музею "Старий Костянтинів".

Цей замок побудували князі Острозькі для оборони від татар-загарбників. Першою в цьому комплексі в 1561 році збудували браму з відкидними воротами над ровом. Брама мала два поверхи, зверху сидів економ. А мур довкола був значно вищий, ніж зараз. Метрів шість заввишки і два з половиною метри в ширину, по ньому ходила сторожова охорона. Під час війни у 1944 році в браму влучив снаряд і зруйнував другий поверх. Зараз ми його перекрили, але хотілося б відтворити той стиль і той дух 16 століття, – розповів директор центру-музею "Старий Костянтинів" Іван Горда.

Читайте також:

2021-11-06 10:39:37