На Івано-Франківщині для поранених бійців організували підземний маршрут

П'ятеро військових, які лікуються у Першому добровольчому хірургічному шпиталі на Івано-Франківщині, долучилися до мандрівки печерами. Для бійців організували підземний маршрут.

Візіком,  maps API, маршрут,

Керівник Першого добровольчого шпиталю Станіслав Оніщук розповів про реабілітацію пацієнтів печерами,передають Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Хлопці у нас довго лежать. Їм нудно весь час перебувати в палаті й бачити лише лікарів, медсестер, психологів та реабілітологів. Тому ми придумали, як перемикати їхню увагу від звичного режиму. Спочатку переживали, як все складеться. Але ми зауважили, що вони краще сплять, краще себе почувають, знаходять більше тем для розмов з іншими хлопцями, які лежать в палаті", — каже Станіслав Онищук.

Усі військові, які зголосилися на мандрівку, — з важкими пораненнями рук та ніг. Юрій Корнієнко мав поранення руки, очей та двох ніг, в яких і досі залишаються уламки. Втім він разом із 20-річним Ярославом Кузьмичем першими спустилися у печеру.

У мене — поранення малогомілкової. Уламок пройшов "на виліт" і поламав кістку. Але спробую спуститися, — говорить Ярослав Кузьмич.

Він одним з перших прийшов до підземного фінішу.

Враження — дуже класні. Повітря холодне пішло аж в легені, — ділиться враженнями від маршруту Ярослав Кузьмич.

2023-09-03 11:54:48