У Чернівецькому тролейбусному управлінні впроваджують нову систему GPS-моніторингу

Так управління зможе слідкувати за тим, як водії дотримуються графіку руху. Також планують розробити окремий застосунок для пасажирів й встановити електронні табло на зупинках.

Візіком,  maps API, GPS,

Про це у коментарі Суспільному розповів керівник тролейбусного управління Петро Лисак, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Нова програма показує рух усього громадського транспорту, який обслуговує ЧТУ, – його можна побачити на карті, розміщеній на сайті управління. Також у деяких тролейбусах є QR-код з посиланням на карту.

Лисак каже, нову систему першочергово впровадили для внутрішнього користування. Так диспетчери зможуть оперативно дізнатися, чи водій дотримується графіку руху, й за потреби скоригувати його.

"Потрібно було налагодити нормальний рух транспорту – для цього необхідно автоматизувати зв'язок диспетчерів з водіями. У нас щодня їздить до 90 водіїв, скоригувати кожного – складно. Якщо раніше диспетчер дивився на картку ресурсів, які в нас були, й бачив тільки 50 тролейбусів, то наразі він може відреагувати й повідомити водія конкретного транспорту, якщо бачить відставання чи випередження графіку".

Також на новій карті видно зупинки й за скільки часу до них доїде автобус чи тролейбус. Лисак каже, планують розробити окремий застосунок з картою для пасажирів.

2023-08-24 15:08:16