Знімки Maxar фіксують нові могили біля Маріуполя

Біля тимчасово захопленого Маріуполя на Донеччині вирили понад 1,5 тис. нових могил на місці масового поховання.

Візіком, API Visicom, Maxar, Маріуполь, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gazeta.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Згідно з аналізом нових кадрів, три місця масових поховань, розташовані в Старому Криму, Мангуші та Виноградному, неухильно збільшувалися з весни.

Організація Центр інформаційної стійкості проаналізувала зображення селища Старий Крим. Фахівці дійшли висновку, що з часу останнього аналізу зображень у червні там викопані понад 1,5 тис. нових могил. За оцінками експертів, від початку війни поблизу Маріуполя з'явилися понад 4,6 тис. могил. Точну кількість людей, які поховані у цьому місці, з'ясувати неможливо.

  • Згідно з аналізом нових супутникових знімків, понад 1,5 тис. нових могил вирили на місці масового поховання поблизу Маріуполя, який із травня опинився під повною окупацією Росії
  • Мешканка Маріуполя Тетяна втратила зв'язок зі своїм сином у той час, коли в місті йшли бойові дії. Вона розповіла, що у пошуках сина цього літа відвідала місце масового поховання у Виноградному під Маріуполем, де нарахувала понад 800 свіжих могил.
  • Жінка сфотографувала місце масового поховання. Багато могил там позначені маленькими табличками з номерами та статтю, але не іменами.

Більшість тіл невпізнані, – сказала вона.

Інші мешканці Маріуполя, з якими вдалося поспілкуватися ВВС, розповіли, що цього літа у пошуках рідних їм довелося переглядати десятки тіл, які лежали на вулиці без охолодження.

Свідки також розповіли, що протягом останніх місяців вони бачили, як російська влада діставала тіла з-під уламків зруйнованих будівель у місті та відвозила їх для поховання.

2022-11-07 13:32:07