Google планує об’єднати свої підрозділи Waze і Maps

В рамках нещодавніх заходів щодо скорочення витрат Google планує об’єднати свої підрозділи Waze і Maps.

Цей крок спрямований на скорочення дублювання роботи між продуктами, але Google заявила, що все одно збереже застосунки Waze і Maps окремими.

Візіком, API Visicom, Google Maps,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на root-nation.com.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Google залишається глибоко відданою унікальному бренду Waze, улюбленому застосунку і процвітаючому співтовариству волонтерів і користувачів, – заявив представник компанії в інтерв’ю WSJ.

Генеральний директор Waze Неха Паріх залишить свою посаду після перехідного періоду, але, як повідомляється, звільнень не буде. Починаючи з цієї п’ятниці, 500-тисячна команда Waze приєднається до організації Google Geo, яка відповідає за Карти, Землю і Перегляд вулиць.

Waze і Maps обмінюються функціями відтоді, як Google придбала Waze за $1,1 млрд у 2013 році. Дані про дорожній рух від Waze почали з’являтися на Картах незабаром після придбання, а обмеження швидкості, розташування радарів та інші функції з’явилися пізніше. Своєю чергою, Waze отримала вигоду від ноу-хау Google у сфері пошуку. Незабаром після придбання FTC почала антимонопольне розслідування, і в той час Google заявила, що «поки що» зберігає Waze як окремий підрозділ.

2022-12-09 13:55:31