НАТО цікавиться українською картографічною розробкою

Delta — система збору, обробки та відображення інформації про ворожі сили, координації сил оборони, а також забезпечення ситуаційної обізнаності за стандартами НАТО.

Візіком, API Visicom, Delta,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на hromadske.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

За словами розробників, Delta забезпечує об’ємне розуміння простору бою в режимі реального часу, інтегрує інформацію про противника від різноманітних сенсорів та джерел, зокрема розвіддані. Вони зʼявляються на цифровій мапі, не потребують додаткових налаштувань і можуть працювати на будь-якому пристрої.

Систему використовують для планування операцій та бойових завдань, координації з іншими підрозділами, захищеного обміну інформацією про розташування сил противника тощо. Зокрема, у Delta інтегровані чат-боти, розроблені Мінцифрою («єВорог») та СБУ (STOP Russian War).

Платформа та сервіси Delta побудовані за стандартами НАТО, тож система є сумісною з аналогічними рішеннями, що використовують армії країн-членів Альянсу.

У жовтні цього року українську програму представили на закритому заході НАТО Tide Sprint. За словами військових, до української делегації та системи Delta був підвищений інтерес із боку учасників заходу.

2022-12-09 13:50:50