Вчені створили найдетальнішу геологічну карту Місяця

Дослідникам вперше вдалося нанести на карту всю поверхню природного супутника Землі і рівномірно класифікувати всі об'єкти на ньому.

Візіком, maps API, карта Місяця

Про це розповів Хайтек., передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Робота вчених з Геологічної служби США опублікована на сайті організації.

Для створення карти дослідники зіставили картографічні дані шести регіонів Місяця, отримані в ході місій « Аполлон», а також додали до них нову інформацію, зібрану під час обльотів супутника Землі.

Потім вчені перемалювали історичні карти поверхні відповідно до оновлених даних, тим самим зберігши попередні спостереження та інтерпретації.

Візіком, maps API, карта Місяця

Поряд зі злиттям нових і старих даних дослідники з Геологічної служби США також розробили уніфікований опис стратиграфії (шарів гірських порід Місяця). Це вирішило проблему попередніх карт, де назви, опис і вік валунів і кратерів сильно розходилися у різних джерелах.

  • Головна особливість карти – в безпрецедентно високій деталізації: вона складена в масштабі 1: 5 000 000.
  • Автори роботи пишуть, що карта стане кінцевим планом геології поверхні Місяця для майбутніх місій по висадці людини на природний супутник Землі.
  • Крім того, вона «буде мати неоціненне значення для міжнародного наукового співтовариства, викладачів і широкого загалу».

Читайте також:

2020-04-23 13:49:08