Карту супутника Сатурна лаштували більше 10 років

Біля 13 років витратили вчені на формування карти Енцелада — одного із супутників Сатурна.

Візіком,  maps API, Eнцелад, карта

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У Сонячній системі є безліч об'єктів, що привертають увагу астрономів. Крім Марса й Місяця до їх числа входить супутник Сатурна – Енцелад. Європейське космічне агентство поінформувало про створення першої глобальної карти крижаної поверхні далекого космічного тіла, йдеться у повідомленні.

Що унікального?

  • Енцелад у першу чергу унікальний наявністю геологічної активності, а також багатим водяним шлейфом з потужними крижаними фонтанами в Південній полярній області.
  • Довгий час супутник залишався маловивченим, а зовсім недавно Європейське космічне агентство (ESA) створило його докладну карту в інфрачервоному спектрі, що дозволила розширити наукові знання про загадковий об'єкт.

Що нового дізналися вчені

  • Карта була створена після ретельного аналізу даних з космічного корабля Casini, який перебував на орбіті Сатурна в період з 2004 по 2017 рік.
  • За цей час апарат 147 раз пролетів повз Енцелада, з яких 23 – на дуже малих висотах. Візуальний і картографічний спектрометри збирали важливі відомості про температуру і склад поверхні супутника.
  • Після завершення місії дослідницький зонд в ручному режимі скинули на планету, а інформація з його камер стала доступна для широкої громадськості тільки зараз.

На зображенні показані п'ять інфрачервоних знімків Енцелада:

  • у верхньому ряду – вид спереду, ззаду і сторона, звернена до Сатурну,
  • в нижньому ряду – Північний і Південний полюси.

Підсумкові повнокольорові зображення отримані шляхом об'єднання трьох ІК-каналів спектрального формувача, представлених червоним, зеленим і синім кольорами. Крім того, були залучені фотографії місії Imaging Science Subsystem, також займається вивченням Енцелада.

Читайте також:

2020-09-29 12:31:07