У Львові розробили карту розміщення контейнерів для окремого збору органічних відходів

ЛКП «Зелене місто» створило карту розміщення контейнерів для окремого збору харчових відходів.

Візіком,  maps API, мапа органічних відходів

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Твоє місто.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Наразі у Львові (карта) у межах пілотного проєкту розмістили 87 окремих баків для органіки, з них 34 – для закладів харчування і торгівлі. Сортовану сировину перевізники вивозять окремим автомобілем на компостувальний майданчик, що на вул. Пластовій,13, йдеться у повідомленні.

Зібрана органіка, пояснюють на підприємстві, приблизно за два місяці перетворюється у компост. Вже готове добриво всі охочі можуть взяти безкоштовно для потреб свого господарства.

У контейнери можна викидати:

  • залишки сирих овочів і фруктів;
  • шкаралупу сирих яєць;
  • заварку від чаю;
  • скошену траву;
  • зів’ялі квіти;
  • опале листя.

Водночас заборонено викидати:

  • пакети для сміття, кульки, тетрапак тощо;
  • оцет, олію, сік, молоко;
  • кістки, м’ясо, рибу;
  • сир, йогурт, масло;
  • готові продукти (варені, смажені), як каші, картопля тощо.

Читайте також: