В Україні розроблять карту з відображенням наслідків війни для сільськогосподарських підприємств

За попередніми підрахунками українських економістів, загальні втрати від російсько-української війни в агросекторі України сягнули $ 4,3 млрд.

Візіком,  maps API, Україна, війна, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на uacouncil.org.

Окупанти на захоплених територіях крадуть зерно, що належить фермерам, вивозять сільськогосподарську техніку та запчастини до неї, руйнують та знищують підприємства галузі. Українські науковці вказують на руйнацію плодоносного шару ґрунту від розривів снарядів, йдеться у повідомленні.

Для недопущення уникнення відповідальності росії за завдані збитки представникам аграрного бізнесу, землевласникам, землекористувачам, громадянам, державним органам влади, в рамках проекту будуть впроваджені найкращі міжнародні практики з фіксації воєнних злочинів та розрахунку завданих ними втрат. На основі зібраної інформації буде створена доказова база даних для підтвердження вчинених злочинів російської федерації проти України.

У подальшому зібрана доказова база використовуватиметься для подання індивідуальних заяв або приєднання до вже існуючих колективних позовів до міжнародних судів з метою відшкодування завданої шкоди.

Крім цього, передбачені консультації для представників аграрного бізнесу. Відбудуться навчання для коректного документування збитків. Також передбачається розробка інтерактивної карти з відображенням наслідків військової агресії для сільськогосподарських підприємств, додали організатори.

Читайте також:

2022-06-28 12:14:15