На Геопорталі Львова створили інтерактивну карту укриттів

На Геопорталі Львова створили інтерактивну карту, куди наносять доступні для містян укриття у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Візіком,  maps API, Львів, укриття, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Львівську міську раду.

Наразі туди нанесли уже близько 1400 адрес, і ця робота триває.

Наша мета – найперше поінформувати, що для укриття під час надзвичайної ситуації потрібно шукати, перш за все, підвали своїх будинків. З цією метою на Геопорталі міста є окремий розділ, який називається «Безпека». В цьому розділі розміщена публічна карта, на яку станом на сьогодні вже нанесено майже 1400 адрес, де є укриття. Тому наше завдання на наступний рік – доповнити цю карту і ще раз наголосити мешканцям, що вони в будь-який момент можуть подивитися на найближчу адресу укриття і скористатися ним, незалежно від того, де вони фізично зараз перебувають. Ця робота триває постійно і системно, - прокоментувала Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету ЛМР.

До слова, підземні паркінги новобудов – найбільш комфортні як приміщення для укриття. Тут можна в будь-який момент можна скористатися водою, є тепло, світло та навіть приміщення для туалету. Загалом всі паркінги, які будуються за останні три роки, відповідають цим вимогам.

Довідково:

  • Нагадаємо, у Львові обстежили споруди, які можуть бути використані як найпростіші укриття населення при виникненні надзвичайних ситуацій. Обстеження районні комісії проводили понад півроку.
  • Згідно з нормами, які визначила держава, мешканців Львівської міської територіальної громади забезпечено найпростішими укриттями на 197%.

Читайте також:

2021-12-02 12:54:02