ЗСУ використовують БПЛА “Лелека-100” для коригування Excalibur

Як відомо, на озброєнні ЗСУ є високоточні снаряди Excalibur. Вони обладнані системою GPS-наведення.

Для коригування траєкторії снаряда під час польоту використовуються аеродинамічні рулі.

Візіком, API Visicom, Лелека-100

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на prostomob.com.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Детально

На минулих вихідних фонд “Повернись Живим” оприлюднив отриманий від ЗСУ відеоролик бойового застосування снарядів Excalibur. З нього випливає, що удари з їх допомогою коригуються українськими артилеристами за допомогою літальних апаратів “Лелека-100” нашого виробництва. Високоточна зброя потребує наведення і контролю з повітря. Вони забезпечуються виробленими в Україні дронами. У відеоролику зображено удари снарядами M982 Excalibur по ворожих позиціях, облаштованих у лісосмузі.

БПЛА "Лелека-100"

Наприкінці весни поточного року фонд “Повернись Живим” уклав контракт на постачання ЗСУ 25 комплексів “Лелека-100”. Два з них уже працюють на фронті разом із підготовленими операторами. Безпілотники “Лелека-100” виробляє українська компанія DeViRo.

M982 Excalibur

Високоточний корегований снаряд M982 Excalibur Про появу на озброєнні ЗСУ високоточних снарядів Excalibur стало відомо минулого літа. M982 Excalibur розробили інженери британської BAE Systems і американської Raytheon. Снаряд дає змогу вражати цілі на відстані до 48 кілометрів із похибкою в кілька метрів.

2022-10-24 13:01:49