У Львові презентують "Аrt Map Ukraine"

Саме на 30-й День Незалежності України проєкт, у якому взяли участь 70 учасниць з 20 областей, продемонструють у Львові.

Візіком,  maps API, вишита карта, Львів,

20 серпня о 11.00 у холі Львівської обласної ради відбудеться зустріч з організаторами проєкту, мисткинями, представниками влади і журналістами.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Galinfo.

Унікальну карту України експонуватимуть у Львові з 20 по 27 серпня. У День Незалежності України, 24 серпня, під час урочистих святкувань, мапу розмістять біля пам‘ятника Тарасу Шевченку.

Читайте також:

Довідково:

  • "Art Map Ukraine" - це проєкт, який об’єднав 70 майстринь з 20 областей України і не тільки (також є учасниця з Ізраїлю, що має українське коріння) для створення вишитої рельєфної мапи нашої країни.
  • Участь у проєкті взяла і львів’янка Марта Стефура – дизайнерка прикрас, художниця, учасниця міжнародних виставок, лауреатка і переможниця міжнародних конкурсів, учасниця мистецьких проєктів, благодійниця і меценатка.
  • Вишита рельєфна мапа України складається з 70 фрагментів розміром 1010 см. Загальний розмір полотна - 70100 см, використано понад 40 різноманітних технік та понад 40 видів матеріалів.
  • Особливістю вишитої карти є фрагменти білого фону, на яких майстрині змогли передати символічні та патріотичні ідеї. Також мапа містить у собі таємні послання, що дівчата вишивали на фрагментах ще до початку основних робіт: "Процвітай, моя Україна", "Ми єдині", "Крим - це Україна", "Борітеся - поборемо!", "Тобі не можна не цвісти ", "Ти в моєму серці" - ці та багато інших лозунгів та цитат наповнюють карту змістом зсередини.
  • Мета проєкту – об’єднати творчих людей, щоб створити щось спільне і дуже масштабне на рівні країни, проявити свою любов і патріотизм, популяризувати дизайнерську вишивку, донести людям її красу через призму отриманого результату.
  • Вишиту карту України з успіхом презентували раніше у Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій і Миколаївській областях.

Організаторки і авторки проєкту "Art Map Ukraine": Ольга Петлюк - дизайнерка прикрас, співвласниця бренду "Olivik jewelry" (м. Вінниця), Яна Кравець - художниця - ілюстраторка, графічна дизайнерка (м. Вінниця). Презентація у Львові відбувається за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА і ГО "Арт студія Івони Лобан".

2021-08-06 11:49:01