Карпатський національний природний парк відкрив майже усі маршрути

Карпатський національний природний парк (НПП) відкрив усі маршрути, крім сходження на Говерлу та Піп Іван з огляду на лавинну небезпеку.

Візіком,  maps API, Карпатський природний парк, маршрути,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на На часі.

Усі маршрути, крім сходження на Говерлу і Піп Іван, у нас відкрились. Поки там небезпечно через сходження лавин. На схилах ще лежить сніг. Зима цього року затягнулась, – зазначили в нацпарку.

Тут зауважили, що мандрівки на ці вершини відкриють, коли зійде сніг. Водночас з 1 травня Карпатський НПП пропонує туристам піднятися на гори Маковицю та Хом'як.

Ще раніше запрацювали маршрути "Стежка Довбуша", до водоспадів Гук і Дівочі сльози. Цілий рік можна відвідати і вольєрне господарство в Яремче.

У Карпатському НПП застерігають, що легковим транспортом дістатися водоспаду "Гук" поки не можливо.

Читайте також:

Торік стихія пошкодила там дорогу, і наразі її не відновили. Втім, цей маршрут – пішохідний. Тому він працює для туристів, які полюбляють мандрувати без транспорту.

За інформацією Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області, 5-6 травня у високогір'ї Карпат очікують лавинну небезпеку 3-го рівня.

Учора рятувальники надали допомогу чоловікові, який травмувався під час сходження на Говерлу "синім маршрутом" (більш крутий схил, який переважно обирають для самостійного сходження).

Туриста з Києва довелося транспортувати до спортивної бази "Заросляк" на ношах.

Довідка

  • Говерла – найвища гора Українських Карпат і найвища точка України, її висота становить 2 061 м над рівнем моря.
  • Піп Іван (також Піп Іван Чорногірський, або Чорна Гора) – одна з найвищих вершин Українських Карпат, заввишки 2028 м.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-05 15:18:09