Пошта з мулом: 100-річна традиція доставки пошти в Гранд-Каньйоні

У Гранд-Каньйоні, одному з найвідоміших природних чудес світу, досі існує 100-річна традиція доставки пошти мулами.

Цей унікальний спосіб доставки доступний лише для працівників і мешканців внутрішнього каньйону.

Джерело: life.obozrevatel.com

Деталі:

Програма "Пошта з мулом" у Гранд-Каньйоні була заснована в кінці 1800-х років, коли шукачі скарбів досліджували внутрішній каньйон. Згодом вона стала важливою для людей, які живуть і працюють у цьому віддаленому районі.

Пошта надходить до головного амбару для мулів у селі Гранд-Каньйон на вершині Південного краю. Звідти мули, навантажені сумками, йдуть тим же маршрутом, що використовувався 100 років тому, щоб доставити пошту працівникам і жителям внутрішнього каньйону.

Частота доставки пошти залежить від її кількості. Адже ланцюг з 12 мулів здійснює доставку пошти від трьох до семи разів на тиждень.

Пошта мулами доставляється переважно людям, які живуть у Великому каньйоні, зокрема у внутрішній частині каньйону. Окрім ранчо Phantom Ranch, Поштова служба США доставляє пошту мулами до кількох селищ у заповіднику Хавасупай, де знаходиться всесвітньо відомий однойменний водоспад.

Важливо зауважити, що доставка пошти мулами доступна виключно для працівників і мешканців внутрішнього каньйону. Тому туристи не зможуть скористатися таким екзотичним способом поштової доставки.

Довідково:

Програма "Пошта з мулом" у Гранд-Каньйоні є важливим культурним надбанням і унікальним туристичним досвідом. Вона є символом стійкості та зв’язку з природою.


  • #каньйон
  • #маршрут
  • #шлях
2023-11-27 15:21:49