Активіст створив першу інтерактивну туристичну мапу “Невідома Калущина”

Каже, досі в Калуському районі існували лише паперові карти “Долинщина туристична”, “Старий Калуш” та застаріла “Рожнятівщина туристична”.

Візіком,  maps API, Калуш, туризм, карта,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gk-press.if.ua

Тож в Андрія виникла ідея, втім чекав, щоб пройшла децентралізація районів. Саме тоді Рожнятів та Долина приєдналися до Калуського району. Тоді і реалізував свій задум.

Раніше хлопець вивчав туризм. Його улюбленими предметами були етнографічне краєзнавство, музеєзнавство, географія туризму та інформаційні технології в туризмі.

У вихідні дні Андрій подорожував районом і ділився враженнями у фейсбуці. Користувачам це подобалося і хлопець почав активно ділитися дописами про невідомі місця Калущини.

Метою створення такої інтерактивної мапи для мене було і залишається якнайбільше гостей району ознайомити з туристичними об’єктами Калущини, – каже Андрій Тимків. – На онлайн-платформі об’єкти наповнені унікальними історичними описами, фотографіями і знахідками.

Слід зазначити, що на карті відвідувачі можуть ознайомитися з туристичними ресурсами Калуського району. На цей час на мапі представлені 6 розділів:

природні об’єкти, тварини та ферми, унікальні джерела, води та криниці, зони відпочинку та парки, пам’ятки архітектури та інші споруди, церкви.

Нещодавно на основі цієї мапи Андрій розробив telegram-bot “Невідома Калущина”, де можна ознайомитися з туристичними ресурсами у текстовому форматі.

Хлопець переконаний, що на Калущині є майже сотня об’єктів, які варто в першу чергу відвідати. Всі вони розташовані на мапі. Сама ж мапа, розроблена Андрієм, є інформаційно корисною не лише для туристів і мандрівників, які хочуть відвідати Калущину, але й для місцевих жителів. Інтерактивну мапу можна знайти у фейсбуці за тегом #Невідома_Калущина.

2023-05-12 15:32:14