На мапі Russian war Criminals зібрано вже понад 170 тисяч профілів окупантів

Аналітична система YouControl додала новий блок для перевірки фізичних осіб — «Російські воєнні злочинці» (Russian War Criminals), який є спільним проєктом журналістів «Слідства.Інфо» та активістів Антикорупційного штабу.

Візіком,  maps API, Russian war Criminals,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на slidstvo.info.

Реєстр «Російські воєнні злочинці» був створений на початку повномасштабної війни, щоб збирати докази злочинів конкретних осіб під час військових дій — для подальшого використання їх українськими та міжнародними правоохоронцями, зокрема в українських судах та Міжнародному кримінальному суді (Гаага, Нідерланди).

На інтерактивній онлайн-мапі Russian war Criminals зібрано вже понад 170 тисяч профілів військових армії РФ. У ньому розміщено ідентифікованих росіян, які наразі знаходяться у полоні, а також вбиті під час війни в Україні.

Частина профайлів містить світлини російських окупантів, а також посилання на журналістські матеріали, у яких розповідається про злочини окремого військового РФ.

Журналісти та активісти ідентифікують російських солдатів за допомогою відкритих джерел: списків Центру оборонних стратегій та Головного управління розвідки, бази даних «Ищи своих», соцмереж та журналістських розслідувань.

Їх (військових РФ, — ред.) ідентифіковано десь по фото, десь за датою народження чи смерті, підтягнуто з усіх джерел, яким можна довіряти. Наразі ми бачимо, що це — найповніша база і робота над нею продовжується, — зазначила керівниця агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець на пресконференції «Реєстр російських воєнних злочинців: як документувати злочини війни» у травні 2022 року, коли базу даних було оприлюднено.

2023-05-29 15:56:07