Українці друкуватимуть "Інквізитора" на 3D-принтері

Безпілотник зможе вести розвідку, наводити артилерію та самостійно атакувати, скидаючи потужні боєприпаси на ЗС РФ.

Громадська організація "Українська військова робототехніка" одержала деталі для створення вітчизняного квадрокоптера "Інквізитор". Волонтери поділилися подробицями із "Суспільним".

Візіком, API Visicom, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Перша партія комплектуючих прибула в Краматорськ Донецької області. Волонтер Сергій Наконечний показав вуглепластикову раму, кріплення та інші деталі, з яких українці мають зібрати дебютний "Інквізитор", щоб незабаром відправити його на передову. У майбутньому виробники планують купити 3D-принтер та друкувати необхідні елементи самостійно.

За словами Сергія Наконечного, "Інквізитор" складатиметься переважно з вуглеволокна або пластикових деталей, надрукованих на 3D-принтері — такі матеріали зроблять БПЛА малопомітним для російських засобів радіоелектронної боротьби. Невелика кількість металу буде утримуватися лише в батареях, моторах і деякому устаткуванні.

Створенням "Інквізиторів" займаються волонтери, інженери та військовослужбовці. Конструкцію та програмне забезпечення для нього розробили військові з 56-ї окремої механізованої бригади ЗСУ з Маріуполя.

Його буде дуже важко виявити та збити. Оскільки він отримає дуже потужні мотори, то зможе піднімати до двох мін 82 калібру, восьми мін ВОГ-17 або двох гранат РКГ-3. Окремою деталлю, повністю розробленою нашими військовими, буде 32-кратна камера, здатна знаходити позиції ворога з відстані 5 км, — прокоментував Сергій Наконечний.

2023-01-13 12:49:38