Смартфони як детектор ям і онлайн-карта рятують життя

За даними індійської влади, у 2018 році 2000 людей загинуло та понад 4000 зазнали травм через ями на дорогах.

Візіком,  maps API, детектор ям, Intents,

Реальна статистика може бути значно вищою, і стартап Intents спробував пом’якшити її за допомогою смартфонів. Компанія створила додаток для мобільника, який перетворює його на детектор ям на дорогах і наносить їх на карту. Маючи таку інформацію, смартфон зможе попереджати водіїв про небезпечне дорожнє покриття попереду.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Techtoday.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

  • Для визначення ям використовуються вбудовані у кожен смартфон гіроскоп та акселерометр.
  • Алгоритм спостерігає за раптовими змінами швидкості та переміщеннями гаджета.
  • Раптові переміщення можуть означати, що автомобіль потрапив в яму.

Основою додатка слугують карти HERE, на які наносяться дані про координати ями. Додаток працює офлайн і вимагає наявності лише GPS. Дані про координати ям на дорозі передаються при першій зручній можливості.

Першими користувачами додатка Intents стали водії вантажівок та таксі. Для їхнього заохочення компанія виплачувала їм фінансову винагороду.

Нині в додатку понад 120 000 активних користувачів, майже 80% з яких є водіями. У компанії кажуть, що юзери постачають щоденно дані про 750 000 кілометрів та фіксують понад 150 000 ям на дорогах та інших проблемних місць.

Наступним кроком розробники хочуть навчити додаток визначати небезпечність ями, залучивши штучний інтелект для аналізу даних. Ступінь небезпеки планується позначати кольором. Також програмісти працюють над версією додатка для iOS.

Заробляти гроші в Intents хочуть на партнерстві з логістичними та будівельними фірмами, яким буде корисна інформація про реальний стан доріг. Ще стартап хоче постачати дані державним агенціям, які також зможуть відстежувати поточний стан доріг.

Читайте також:

2020-12-29 14:46:53