Хмельницька міська територіальна громада тепер має свою віртуальну карту.

Розробили таку в центральній бібліотеці міста.

Візіком,  maps API, Хмельницький, карта,

Знайти та подивитися віртуальну карту жителі громади можуть на сайті Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи (в розділі – «Наше місто»), повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 0382.ua.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

На карті зображено всі населені пункти, які увійшли до складу громади. Це 24 села та центр громади – місто Хмельницький.

Для того, аби розробити мапу, бібліотекарки використали спеціальну програму. Тому віртуальна карта не тільки візуально демонструє межі громади та географічне розташування населених пунктів, а є багатофункціональним інформаційним ресурсом, йдеться у повідомленні.

  • Кожен населений пункт тут позначили кольоровою піктограмою.
  • Натиснувши на неї, той, хто переглядає карту, побачить на екрані перед собою коротку інформаційну довідку про інфраструктуру обраного населеного пункту, дізнається його площу на кількість населення.

Населені пункти за допомогою інфографіки на карті об’єднали по кольорах у старостинські округи. А піктограма у формі «книжечки» свідчить про те, що в цьому місці є бібліотека.

Тетяна Венгрова, завідуюча методично-бібліографічного відділу Хмельницької міської ЦБС, розповідає: «Бібліотеки є перш за все інформаційними центрами. Тому ми і захотіли розповісти жителям про населені пункти, які увійшли до складу нашої громади. Ідея створення виникла ще у 2020 році. Ми зібрали необхідну інформацію і доступно розмістили її на віртуальній карті. Переглянути мапу можна навіть зі звичайного смартфона».

Робота над створенням карти тривала понад два місяці. Інформацію збирали з різних джерел: використали для цього сайт Хмельницької міської ради, опрацювали різні краєзнавчі видання, а також інформаційно в роботі допомогли бібліотекарки, що працюють у книгозбірнях сіл нашої громади.

Найближчим часом карту у центральній бібліотеці Хмельницького обіцяють доповнити. На мапу додадуть архітектурні пам’ятки та парки, які розташовані в селах Хмельницької міської територіальної громади.

Читайте також:

2021-03-25 13:56:49