На Хмельничині створили інтерактивну карту потреб ВПО

Для ефективної співпраці громад і донорських організацій в Хмельницькій області створили інтерактивну карту потреб внутрішньо переміщених осіб.

Діє вона в рамках Партнерського майданчика міжнародної допомоги. Це єдина серед областей України систематизована карта потреб внутрішньо переміщених осіб.

Візіком,  maps API, Хмельницький, карта,

Про це Суспільному розповів модератор Партнерського майданчика міжнародної допомоги, в рамках якого діє карта, Станіслав Куценко, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Євгенія, яка переїхала до Хмельницького з Херсонської області, розповіла про потреби родини на новому місці: "У першу чергу, хочеться знайти собі десь прихисток, коли знайшов, то потрібно його облаштувати. Щоб хоча б якась ковдра була, подушка. І речі потрібні, бо не маєш такої можливості, коли виїжджаєш, взяти все, що тобі потрібно".

Аби допомогти людям, які були вимушені залишити свої домівки, в області створили інтерактивну карту. Регіональна менеджерка благодійного фонду "Рокада" Тетяна Сич працює з інтерактивною картою потреб внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькій області. Розповіла, їх організація спеціалізується на підтримці таких родин. Карта, за словами Тетяни Сич, допомагає скоординувати дії.

Комунікація зараз стоїть на першому місці. Для того, щоб ми разом, у співпраці з іншими організаціями, у співпраці з органами влади змогли дати швидку і якісну допомогу усім родинам вимушених переселенців, — сказала Тетяна Сич.

Список організацій, які допомагають громадам, розміщений в розділі "Партнери", розповів модератор Партнерського майданчика міжнародної допомоги, в рамках якої діє інтерактивна карта, Станіслав Куценко: "Тут є всі їхні логотипи. Зараз їх близько 20, на сайті розміщених. Але, загалом, у нас до 70 партнерів, з якими зараз встановлюється співпраця. І я впевнений, тут їхня кількість буде збільшуватися".

За словами Станіслава Куценка, інтерактивна карта – публічна. Дані потреб до неї вносить відповідальна особа, яка закріплена за кожною тергромадою.

2022-11-03 14:02:42