Журналісти побудували 3D-модель різанини у Бучі

Іноземні журналісти разом з OSINT-розслідувачами побудували 3D-модель, щоб показати, що сталося у Бучі у перший місяць повномасштабного вторгнення армії Росії, – "і визначити, хто несе за це відповідальність".

Візіком,  maps API, Буча, 3D,

Відеорозслідування опублікувало агентство Associated Press у співавторстві у Frontline PBS та SITU Research, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Лігу.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Автори, за їхніми словами, вивчили сотні годин відеозаписів із камер відеоспостереження, перехоплених телефонних розмов окупантів, де ті розповідають "своїм" у Росії, як вони вбивають цивільних.

У 14-хвилинному фільмі наведено свідчення очевидців, які пережили окупацію Бучі.

У деокупованому місті після втечі росіян виявили тіла та останки більш ніж 450 осіб – "майже всі з них – з ознаками насильницької смерті". Найбільше скупчення вбитих мирних жителів зафіксовано на вулиці Яблунській.

Майже скрізь, куди зайшли загарбники з Росії, та особливо там, де вони затрималися, окупанти влаштовують вбивства та геноцидні воєнні злочини. Те, що відбувалося у Бучі, відбувалося і в багатьох інших селищах півночі, сходу та півдня України з перших тижнів тотального вторгнення РФ, на сході та в Криму – з 2014 року.

2022-11-04 15:19:32