Україна отримує артилерійські боєприпаси з високоточною системою наведення GPS

Україна отримує від західних партнерів більше зброї, ніж було погоджено у запитах Міністерства оборони.

Візіком,  maps API, GPS,

Таку думку у невеликому треді в твіттері висловив колишній командувач 7-ї (європейської) армії США, генерал у відставці та військовий експерт Марк Гертлінг.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Тексти.

Він відреагував на запитання одного із журналістів про нібито невиконані обсяги запитів – очевидно йдеться про нашумілий пост радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, де той перелічив конкретні цифри необхідного Україні озброєння. Зокрема, йшлося про 1000 гаубиць калібру 155 мм; 300 РСЗВ; 500 танків; 2000 одиниць бронетехніки; 1000 дронів.

У відповідь журналістові я процитував пресконференцію міністра оборони. Той зазначив, що він спеціально координував передачу обладнання та пріоритети озброєння з міністром оборони України Резніковим. Пріоритети Резнікова: далекобійна зброя, бронетранспортери, системи протиповітряної оборони середнього радіуса дії, гаубиці. Потім міністр Остін надав деякі цифри. Резніков попросив 10 батальйонів артилерії, захід надав 12. Резніков попросив 200 танків, Україна отримала 270. Україна отримала 97 тисяч протитанкових ракет, це більше, ніж вони просили. І це також більше, ніж кількість танків у всьому світі. В Україну відправили 500 000 артилерійських боєприпасів, більшість із них – з високоточною системою наведення GPS. Польща, Велика Британія, Нідерланди, Канада, Грузія надсилають ударне озброєння та боєприпаси (HIMARS та РСЗВ). США надсилають протикорабельні ракети Harpoon. І багато іншого, – написав Гертлінг.

Навчання на HIMARS в Німеччині завершилося вчора, і ці системи будуть працювати, додав генерал.

Читайте також:

2022-06-17 12:56:34