Заарештовано шпигуна, котрий планував передати фсб GPS-дані розташування HIMARS

Заарештований за підозрою у шпигунстві на користь росії співробітник Федеральної розвідувальної служби (BND) Німеччини мав завдання передати фсб точні GPS-дані місць розташування в Україні американських установок HIMARS та німецьких систем ППО "IRIS-T".

Візіком, API Visicom, GPS,

Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на ukrinform.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Справа підозрюваного у шпигунстві у Федеральній розвідувальній службі (BND) є більш вибухонебезпечною, ніж було відомо раніше. За даними Spiegel, російська спецслужба фсб намагалася отримати дані про розташування артилерійських і зенітних позицій української армії восени минулого року через уже заарештованого Карстена Л., співробітника BND, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, фсб доручила через посередника Артура Є. своєму завербованому у BND агенту "викачати і передати наявні у BND максимально точні GPS-дані реактивних систем залпового вогню HIMARS, що постачаються США, та зенітно-ракетних комплексів "ІRIS-T", що постачаються Берліном".

Водночас, як пише Der Spiegel, ознайомлені зі справою люди вважають "малоймовірним", що такі дані дійсно були передані російській стороні завербованим шпигуном у німецькій розвідці.

Наразі генеральний прокурор Німеччини Пітер Франк веде розслідування проти Карстена Л. та Артура Є. за підозрою в державній зраді. Обидва перебувають під вартою.

2023-02-17 16:54:37