Британці друкуватимуть на 3D-принтерах дрони для України

Відразу низка компаній брали участь у програмі з розробки дронів-камікадзе. Як мінімум, одна з них пройшла всі випробування.

У Великій Британії донедавна було засекречено програму з розробки безпілотників для України.

Візіком, API Visicom, 3D, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Міністерство оборони в кооперації з компанією Qintiq співпрацює для розробки нових технологій, щоб створювати експериментальні проєкти безпілотників. Серед безлічі розробок незрозуміло, яка частина з них була відправлена Україні. Однак відомо, що було створено якийсь дрон-камікадзе з трикутним крилом, який друкується на 3D-принтері.

Qinetiq заявила, що ведеться розробка експериментальних дронів у межах ширшої програми Future Capability Group. На супровідній фотографії було показано невеликий БПЛА з трикутним крилом, хвостовим оперенням і двигунами, ймовірно, надруковані на 3D-принтері. У виданні пишуть, що це може бути один із експериментальних видів БПЛА.

Мета програми полягала в тому, щоб надати рекомендації щодо безпілотних авіаційних систем, які могли б бути легко розгорнуті українськими військовими. У межах програми KINDRED оцінюється, які види зброї можна передати Україні протягом 4 місяців. Безпілотники, як заявляється, повинні були розробляти всього за 3 тижні.

Згідно з QinetiQ, тестові проєкти охоплювали управління і контроль безпілотників, набір датчиків, а також проєкти VTOL — дрони з вертикальним зльотом і посадкою. Крім цього було показано унікальний дрон-камікадзе з трикутним крилом, надрукований на 3D-принтері. Він пройшов усі випробування, але досі невідомо, чи пішли експерименти з розробки далі й досягли України. Велика Британія передала Україні щонайменше 2000 безпілотників, включно з дронами-камікадзе. Цілком імовірно, що експериментальні БПЛА вже є в ЗСУ, пишуть у ЗМІ. Крім цього, не виключено, що саме цей БПЛА і був тим інструментом, який пообіцяли дати Україні для більш далекобійних ударів.

2023-02-17 16:12:19