GPS-трекер став причиною засудження громадянина України в Москві

Суд у Москві засудив до трьох років колонії суворого режиму громадянина України Олексія Пасічника – за те, що він придбав GPS-трекер, пристрій, який може визначати місце перебування та записувати звук.

Візіком, API Visicom, GPS-трекер,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на radiosvoboda.org.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Пасічника визнали винним за кримінальною статтею про незаконний обіг технічних засобів, призначених для негласного отримання інформації, повідомляє російська пропагандистська агенція «РИА Новости».

Як розповів громадянин України в суді, трекер Mini A8 він купив за пʼять тисяч рублів (це зараз майже три тисячі гривень), щоб мати змогу знайти автомобіль у разі його викрадення. Суд, однак, вирішив, що Пасічник придбав пристрій для «негласного отримання інформації».

У березні, невдовзі після початку російського вторгнення в Україну, Пасічника затримала у Москві поліція. Його заарештували за адміністративними статтями про непокору вимогам поліції та порушення міграційного законодавства.

Незабаром після цього проти нього порушили й кримінальну справу. Адвокат Пасічника стверджує, що його підзахисного залякали поліцейські, які до нього приходили, поки він відбував арешт. За словами адвоката, йому погрожували через те, що він має українське громадянство, і схиляли до визнання провини, повідомляє телеканал «Дождь».

2022-12-09 13:33:19