Симулятор картографував падіння астероїда на Москву

За допомогою нової інтерактивної карти можна побачити, що станеться з будь-яким містом на Землі, якщо на нього впаде космічний камінь.

Візіком, API Visicom, карта, Москва,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Програміст Ніл Агарвал створив онлайн-симулятор під назвою Asteroid Launcher, щоб можна було змоделювати наслідки падіння будь-якого астероїда в будь-яку точку планети, пише Daily Mail.

На створення проєкту Asteroid Launcher програміста Ніла Агарвала надихнув його улюблений фільм-катастрофа "Зіткнення з прірвою" 1998 року. За допомогою симулятора можна вибрати будь-яку точку на планеті та "шпурнути" туди астероїд розміром до 1,5 км з різною швидкістю, а після цього можна побачити, які будуть наслідки цього удару.

На створення проєкту Asteroid Launcher програміста Ніла Агарвала надихнув його улюблений фільм-катастрофа "Зіткнення з прірвою" 1998 року

В Asteroid Launcher можна вибрати місце падіння, діаметр астероїда, швидкість, з якою він впаде на Землю, кут падіння, склад астероїда, а потім потрібно просто натиснути кнопку "запуск", щоб побачити руйнування, які він завдав, та кількість убитих людей. Симулятор також покаже інші катастрофічні наслідки, включаючи ударні хвилі, розмір вогняної кулі і швидкість вітру.

Я люблю фільми-катастрофи і прокручую в голові різні сценарії кінця світу. На створення цього проєкту у мене пішло приблизно 2 місяці, — каже Агарвал.

Для створення свого симулятора падіння астероїдів Агарвал використовував роботи вчених, які досліджують останні потенційного падіння космічного каміння на Землю. Asteroid Launcher використовує супутникові знімки Землі, щоб створити максимально докладну симуляцію.

Жителям України, а можливо і не тільки їм, буде цікаво подивитися, що станеться зі столицею Росії — Москвою, якщо на неї впаде астероїд.

Наприклад, астероїд, розміром 500 метрів, який впаде зі швидкістю 50 км/с або 180 000 км/год створить на місці цього міста кратер розміром 16 км, і загине при цьому майже 2 млн жителів Москви. Ударна хвиля забере життя ще 6 млн людей. Але така подія може статися раз на 880 тисяч років.

2022-12-09 13:40:34