ГІС відновлення та розвитку регіонів запрацює в тестовому режимі до кінця року

Геоінформаційна система відновлення та розвитку регіонів (ГІС), яку впроваджує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури для моніторингу й оцінки реалізації державної регіональної політики, має запрацювати в тестовому режимі до кінця 2023 року.

Візіком,  maps API, ГІС,

Джерело: interfax.com.ua

Деталі:

Про це в ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" розповіла голова комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

За словами голови комітету, ГІС забезпечить органи влади актуальними даними для підготовки та ухвалення управлінських рішень щодо відновлення та розвитку громад і регіонів, а також моніторингу та оцінки їх виконання. Цю інформацію буде візуалізовано на карті України та представлено у вигляді профайлів громад і регіонів.

Додатково:

ГІС базується на геопросторовій інформації у вигляді багатошарових карт, що забезпечує аналіз і візуалізацію даних. Це допоможе ефективно управляти інвестиціями та регіональним розвитком у розрізі громад і територій.

На основі ГІС моніторингу пошкоджень і руйнувань підлягають, зокрема, об'єкти житлового фонду та благоустрою, громадські будівлі та споруди у сфері освіти, охорони здоров'я, а також об'єкти житлово-комунального господарства.

ГІС разом із Галузевою системою управління відновленням інфраструктури - складові цифрової екосистеми управління відновленням DREAM, яка забезпечує моніторинг, управління та контроль за проєктами відновлення на всіх стадіях.


#ГІС

2023-10-13 14:02:38