Інтерактивна карта корисних копалин з'явилася у відкритому доступі

У відкритий доступ викладено Інтерактивну карту стратегічних корисних копалин, розроблену Державним науково-виробничим підприємством «Геоінформ України».

Візіком,  maps API, держгеокадастр, GIS, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Укрінформ.

Державна служба геології та надр України ініціює наповнення Державного геологічного порталу онлайн-сервісами. ДНВП «Геоінформ України» створив Інтерактивну карту стратегічних корисних копалин, серед яких берилій, гафній, графіт, золото, літій, марганець, мідь, нікель, ніобій, олово, рідкісноземельні, свинець, срібло, тантал, титан, цинк, цирконій та інші, - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

У відомстві зазначили, що карта містить позначення контурів перспективних рудопроявів, об’єктів надрокористування, заяв на отримання та ділянок діючих спеціальних дозволів.

Інтерактивна карта передбачає перехід на базу даних спеціальних дозволів і на паспорти об’єктів з Державного кадастру та балансу. Підключено шари областей, районів, ОТГ, що дозволяє визначити приналежність об’єктів надрокористування до конкретних адміністративних одиниць.

Сервіс працює на основі GIS-технологій; наявна інформація може бути завантажена та оброблена будь-якою геоінформаційною системою.

Розміщення всіх необхідних надрокористувачу баз даних та реєстрів на єдиному зручному ресурсі є нашою метою, - прокоментував голова Держгеонадр Роман Опімах.

2021-08-09 11:32:18