В Україні вийшов гастрономічний гід «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України»

В Україні вийшов гастрономічний гід «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України», який об’єднав крафтових виробників сиру, устриць, равликів, м’яса, яєць, пива, вина, овочів та фруктів.

Візіком,  maps API, гастрономічний гід,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Гід складається з п’яти розділів:

  • «Центр і Північ»,
  • «Карпати»,
  • «Захід»,
  • «Південь»
  • та «Схід».

У представлених локаціях можна домовитися про екскурсію та дегустацію, познайомитися з фермерами, побачити на власні очі процес виготовлення органічних продуктів. На сторінках гастрогіда мандрівники знайдуть п’ять карт і маршрутів: «Подорож з акцентом», «Уздовж Тиси», «Крафтова Бакота», «Смачно, як у Гоголя», «Смаки Донбасу».

Читайте також:

Цей проєкт покликаний познайомити гурманів, а також рестораторів і фуд-експертів, з розмаїттям локальних продуктів. Гастротуристи зможуть знайти ідеї для подорожей.

Зокрема, у книзі розповідається про чернігівське вино, київських осетрів, миколаївські устриці, сєвєродонецькі банани, варення з кульбаби, качану кашу, медяники-веселяники та емоційне пиво.

Оскільки щороку в Україні з’являються нові крафтові ферми, разом із друкованим гастрогідом було створено сайт dorogygurmaniv.com. На ньому є гастрокарта крафтових виробників, яку може доповнити кожен охочий: для цього необхідно розповісти про улюблених локальних виробників, заповнивши коротку форму.

Гастрогід «Дороги гурманів» можна придбати на книжковій платформі Yakaboo.

Проєкт «Дороги гурманів» створено групою компаній RDS до 30-річчя Незалежності України.

2021-08-28 15:42:46