Коли і як на картах з’явився Південний океан?

Історія Південного океану дуже довга і неоднозначна, а часом суперечить сама собі.

Візіком,  maps API, карта, Південний океан,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gsminfo.

Вперше цей океан назвали ще в 18-му столітті, але Міжнародна гідрографічна організація виділила його зі складу Атлантичного, Тихого і Індійського океанів лише в 1937-му, йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Ідея виділення нового океану приживалась погано і тому в чинному зараз визначенні океанів, прийнятому в 1953 році, Південного океану немає, але є один нюанс: у 2000-му році ця ж організація прийняла рішення, згідно з яким Південний океан все-таки виділявся.

Він поєднує в собі південні частини трьох інших океанів в межах від узбережжя Антарктиди до 60-ї паралелі південної широти.

Однак, це рішення так і не було ратифіковано, тому виділяти чи не виділяти окремий повітряний простір вирішує самостійно кожна держава і автор, які розглядають це питання.

Через це в одних джерелах можна побачити чотири океани, а в інших п’ять, також в різних державах по-різному виділяють кордон Південного океану, так в Британії він проходить по 55-й паралелі, а в Австралії вважають, що Південний океан тягнеться аж до Нової Зеландії.

Незважаючи на відсутність ратифікації, на початку 21-го століття повітряний простір крім карт від гугл з’явився на багатьох інших картах і навіть в фундаментальному Атласі світу.

2021-08-21 19:11:01