Навігація в Ferrari: від вбудованих систем до смартфонів

В епоху смартфонів з досконалими навігаційними програмами, вбудовані системи в автомобілях стають менш актуальними. Ця тенденція не оминула й елітні суперкари Ferrari.

Візіком,  maps API, навігація,

Джерело: motorcar.com.ua

Деталі:

Відмова від вбудованої навігації

Раніше навігація була преміальною опцією, яку виробники розробляли або закуповували самостійно. Проте, з часом вона стала стандартом навіть у значно дешевших авто, завдяки доступності картографічних програм на смартфонах з Apple CarPlay та Android Auto.

Ferrari, йдучи в ногу з часом, вирішила не ускладнювати життя собі та клієнтам, відмовившись від вбудованої супутникової навігації.

Переваги смартфонів

Функції "віддзеркалення смартфонів" Apple CarPlay і Android Auto стали стандартним обладнанням у Ferrari після пандемії COVID-19.

Останнім Ferrari без стандартних функцій навігації був кабріолет Portofino, який у 2021 році замінили на нову модель Portofino M з CarPlay.

"Ми вважаємо, що телефон і можливість його віддзеркалення є найбільш зручною та оновленою системою для користувачів", - говорить Емануеле Карандо, керівник відділу маркетингу продуктів Ferrari.

Ціна та зручність

Колись супутникова навігація на Ferrari коштувала недешево, наприклад, 6650 доларів на Ferrari 458.

Сьогодні ж вона є стандартною для всіх моделей, крім Purosangue і 12Cilindri.

Відмова від вбудованих систем робить Ferrari більш доступними, адже клієнтам не потрібно платити за додаткові опції.

Тенденції на ринку

Деякі інші автовиробники, наприклад General Motors, відмовляються від Apple CarPlay та Android Auto на користь власного програмного забезпечення, яке дає їм більше контролю над даними клієнтів.

Tesla та Rivian взагалі ніколи не пропонували CarPlay та Android Auto, роблячи ставку на власні навігаційні системи.

Довідково:

Зростання популярності смартфонів з досконалими навігаційними програмами робить вбудовані системи в автомобілях менш актуальними. Ferrari, йдучи в ногу з часом, пропонує своїм клієнтам зручні та сучасні рішення, роблячи акцент на інтеграції зі смартфонами.


  • #Ferrari
  • #навігація
  • #авто
2024-06-17 09:09:13