Експерти обговорюють додаткову вартість портативних рішень для 3D-картографування

Недавній вебінар Geo Week News висвітлив, як нові мобільні системи картографування можуть полегшити процес збору даних.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: geoweeknews.com

Деталі:

Основні тези вебінару:

Демократизація технологій реального захоплення:

Останніми роками технології реального захоплення, які раніше залежали від дорогих і складних сканерів на штативах, стали доступними для більшої кількості користувачів завдяки дешевшим системам та новим мобільним інструментам картографування.

Зусилля щодо спрощення збору даних:

Попри новіші інструменти мобільного картографування, процес збору даних все ще може бути складним, і компанії не завжди вирішують, що це варто зусиль. Однак ті, що вирішують використовувати ці технології, отримують значні переваги.

Портативні та модульні сканери:

Нові портативні та модульні сканери закривають розрив між традиційними методами збору даних і сучасними потребами. Вебінар, організований Exyn Technologies, під назвою "Precision Decisions: Expanding the Surveyor Toolkit with Portable 3D Mapping," зосереджувався на цих нових технологіях.

SLAM (Simultaneous Localization and Mapping):

Доктор Джастін Томас пояснив, як працює ця технологія, різні типи алгоритмів і чому вона важлива для портативного, автономного картографування.

Рівні автономності:

Exyn досягла "Рівня 4 автономності", що є значним досягненням у середовищах без GPS, таких як шахти.

Архітектура, інженерія та будівництво (AEC):

Кароліна Тортіла з Trimble висвітлила використання цих систем на всіх етапах проекту, від планування та проектування до управління активами.

Лісове господарство та будівництво тунелів:

Системи використовуються для створення детальних карт під лісовими покривами та в традиційних будівельних процесах, включаючи роботу з роботом Boston Dynamics Spot.


  • #карта
  • #картографування
  • #3D
2024-07-23 10:38:33