На Землю прибули перші знімки супутника Юпітера

На Землю прибули перші знімки вкритого льодом супутника Юпітера, на якому сподіваються колись знайти життя — Європи, зроблений космольотом NASA «Юнона» (Juno). Вони допоможуть заповнити «білі плями» перед наступною місією.

Візіком,  maps API, NASA, Юпітер, супутник,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на dev.ua.

Зображення, що показує особливості поверхні в регіоні біля екватора Місяця під назвою Annwn Regio, було зроблено під час найближчого зближення космічного корабля на сонячних батареях 29 вересня. Відстань — приблизно 352 кілометри.

Це третій близький проліт в історії на висоті нижче 500 кілометрів і найближчий огляд Європи космольотом з 3 січня 2000 року, коли апарат Galileo від NASA наблизився на 351 кілометр від поверхні.

Довідково:

  • Європа — шостий за величиною супутник у Сонячній системі, трохи менший за супутник Землі. Вчені вважають, що під крижаним панциром товщиною в милі лежить солоний океан, що може створювати потенційні умови, здатні підтримувати життя під поверхнею Європи.
  • Фрагмент найпершого зображення Європи, зробленого під час цього прольоту за допомогою JunoCam, показує смугу поверхні Європи на північ від екватора. Завдяки чіткому контрасту між світлом і тінню вздовж термінатора (межа нічної сторони), легко побачити нерівну місцевість супутника. Довгаста яма біля термінатора може бути кратером від удару метеорита.
  • Під час прольоту місія зібрала зображення Місяця з найвищою роздільною здатністю (1 кілометр на піксель) і отримала цінні дані про структуру льодового панцира Європи, її внутрішність, склад поверхні та іоносферу.

Читайте нас також:

2022-10-03 11:37:12