3D-копії "бородянського півня" подарують провідним музеям світу

3D-копії знаменитого "бородянського півня" з розписом у стилі робіт видатних митців будуть подаровані таким провідним музеям світу, як Centre Pompidou, Prado, MoMA, Whitney, Guggenheim, New Museum of Contemporary Art.

Така акція започаткована задля зміцнення культурних звʼязків між націями.

Візіком,  maps API, 3D, Бородянка, півень,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на donpatriot.news.

Нову колекцію творів цифрового мистецтва – Incredible Rooster - від найбільшого благодійного NFT-проєкту України - META HISTORY museum - було представлено на онлайн-заході, який відбувся за участю міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, міністра культури Латвії Науріса Пунтуліса, директорів Латвійського національного художнього музею та НАМУ, а також відомого латвійського митця Гінтса Габранса.

Варто зазначити, що для кожного з 14 музеїв створено унікальний NFT, розписаний в стилі однієї з кращих картин його експозиції на 3D-моделі "бородянського півня". Це цифрова копія знаменитого керамічного виробу, що став символом української стійкості та витримки.

Розпис 3D-моделі повторює картини таких відомих художників, як Жан-Мішель Баскія, Ієронім Босх, Джексон Поллок, Герхард Ріхтер, Такаші Муракамі, Ів Кляйн, Андреас Гурскі. Кожен півень буде подарований музею, де зберігається оригінал картини

Читайте нас також:

2022-10-03 11:31:17