В Україні запустили національну мапу пунктів прийому вторинної сировини

Проєкт презентували його розробники із всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine на пресконференції в Укрінформі.

Візіком,  maps API, мапа, пункти прийому, вторинна сировина,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Проєкт створено з метою допомоги кожному під час сортування: від вибору пункту та роздільного збору до здачі сировини, і головне - щоб пункт здачі працював, розповіла президентка молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель.

Щодня пункти прийому вторинної сировини чи то відкриваються, чи то закриваються. Ми створили національну мапу пунктів прийому вторинної сировини - це жива платформа, яка дозволяє в лічені секунди, по-перше, знайти пункт, по-друге, додати пункт, якщо його немає на мапі, й відкликати пункт, якщо він уже не працює. Щоб люди не зіштовхувалися з проблемою, коли вони знаходять в інтернеті інформацію про пункт, приходять туди, а він зачинений, і на цьому сортування й мотивація закінчуються, - наголосила вона.

В Україні ще дуже мало пунктів прийому відсортованого сміття або люди про них не знають, і проєкт допоможе як створити такі нові пункти, так і швидко знайти ті, які вже працюють, зазначила менеджерка з комунікацій з органами влади компанії PepsiCo Україна Наталія Фесюн.

Цих пунктів дуже мало і свою відповідальність інколи важко реалізувати. Мапа допоможе кожній відповідальній людині в Україні принести на пункт відсортовану вторинну сировину. Ми всіх запрошуємо долучатися і взяти участь у цьому флешмобі, щоб карта наповнилася і на ній з’явилося ще більше пунктів сортування, і ці пункти означатимуть, що вторсировина потраплятиме не на полігони, а на переробку, і цим ми допоможемо зберегти планету, - закликала вона.

Читайте також:

2021-04-23 13:03:43