У Львові запустили інтерактивну карту якості повітря

У місті запустили інтерактивну карту якості повітря, яка моніторитиме рівень забруднення повітря в реальному часі.

Візіком,  maps API, Львів, моніторинг повітря, карта,

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Варіанти.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Сьогодні у місті запустили інтерактивну карту моніторингу якості повітря ЛУН Місто Air Львів, яку розробила українська ІТ-компанія ЛУН. Згідно із нею львів'яни відтепер можуть перевірити рівень забруднення повітря у місті в реальному часі, йдеться у повідомленні.

Станом на зараз у місті встановили 15 станцій, які щосекунди моніторять стан якості повітря та відображають дані на інтерактивній карті. Більшість станцій розмістили у себе волонтери, а також 3 станцій розміщені:

  • Львівська міська рада (пл. Ринок, 1),
  • Lviv Open Lab (просп. Червоної Калини, 58),
  • Startup Depot (муніципальний стаптап інкубатор, вул. Весняна, 4).

Вартість однієї станції становить 1,5 тис грн.

За словами розробників карти, дані зі спеціальних станцій, що розставлені по всьому місту та у передмісті, надходять на сервер і відразу потрапляють на карту. Користувачу достатньо перейти за посиланням і подивитися на колір позначок: якщо вони зелені – можна не переживати, повітря безпечне; якщо колір зміщується у бік червоного – справи гірші і варто відкласти тривалу прогулянку.

Міський голова Льтвова Андрій Садовий додав, що у мережу таких станцій у місті планують розширити, щоб покрити всю територію Львівської ОТГ.

Читайте також:

2021-04-22 15:03:40