Супутникові знімки фіксують екологічну катастрофу в окупованому Криму

У Криму після російської анексії існує шість головних екологічних проблем забруднення навколишнього середовища.

Про це під час онлайн-презентації дослідження «Довкілля Криму: зміни та втрати за час окупації» розповів український експерт з питань охорони природи, керівник Української природоохоронної групи Олексій Василюк.

Візіком,  maps API, Крим, карти, екологія,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Радіо Свобода.

На його думку, в Криму необхідно вирішувати такі проблеми: викид сірчистого ангідриду з кислотного накопичувача кримського «Титану»; стихійні звалища і відсутність сортування й сміттєпереробних заводів; злив каналізації в море; відкачка підземних вод на потреби промисловості та сільського господарства, через що прісну воду замінила солона; викачка природних ресурсів з півострова і моря; розорення степів.

Читайте також:

Василюк зазначив, що для дослідження використовували супутникові знімки, інформацію різних блогерів, фото із соціальних мереж і публікації ЗМІ.

Неподаліко від Євпаторії 15 і 16 липня горів полігон із відходами. На кілька годин жителі та гості курортного міста опинилися в полоні диму і неприємного запаху, через що змушені були закривати вікна в розпал кримської спеки. Місцева російська влада підозрює, що полігон могли підпалити.

2021-07-20 11:21:37