Вже найближчим часом ЗСУ можуть отримати військові безпілотники Vector

Запит на їх отримання відправило Міністерство оборони України. Така інформація з’явилася на офіційному сайті компанії Quantum Systems, яка працює на німецькому ринку.

Візіком, API Visicom, дрон, Vector,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gsminfo.com.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Виробник дронів повідомляє, що об’єм партії складе 105 одиниць.

Що відомо про військові БПЛА Vector

Військові безпілотники для Збройних сил України замовив уряд Німеччини. Замовлення вже оплачено. Безпілотні літальні апарати Vector використовуються Україною у війні проти окупаційних військ Росії. Наприкінці минулого року компанія Quantum Systems вже відвантажила українській армії 33 одиниці таких літальних апаратів.

Що стосується особливостей дрона, то його можна ефективно використовувати в найбільш екстремальних умовах. Більше того, українські оператори дронів допомогли інженерам Quantum Systems створити нову версію програмного забезпечення. Новий софт допоможе Vector літати в умовах відсутності сигналу GPS.

Щодо технічних характеристик цих військових дронів, то вони виглядають наступним чином:

  • злітна вага – 7,4 кг;
  • автономність – 2 години;
  • дальність зв’язку з оператором – 15 км;
  • розмах крил – 2,8 метра;
  • швидкість польоту – 90 км на годину.

Крім того, військовий безпілотний літальний апарат Vector комплектується інфрачервоною та оптичною камерами, які змонтовані на карданному підвісі. Також дрон підтримує вертикальній взлет. На лінії фронту БПЛА допомагає українським захисникам вести розвідку, складати карти, забезпечувати захист конвоїв, оцінювати бойові пошкодження та інші. Для трансляції зображення з камер дрона на планшет оператора використовується захищений канал зв’язку.

2023-01-31 10:34:08