Сучасні дрони – відмінні картографи, які за точністю перевершують наземну геодезію

Вони можуть до сантиметра виміряти розміри поля (за необхідності – зі змінами висот), зробити карти важкодоступних територій і завдяки лазерному скануванню "подивитися" під густі крони дерев.

Візіком,  maps API, дрони, картографія,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

А завдяки 3D-моделюванню безпілотники визначать виїмку ґрунту, складуть карти зволоження чи осушення ґрунту, рекультивації ділянок чи меліорації земель, йдеться у повідоменні.

Довідково:

У ХХІ столітті дрони для аграріїв стануть таким же необхідним елементом господарювання, яким були трактори на початку ХХ. Таку думку висловлюють сучасні футурологи і економісти.

Міжнародна организація Association for Unmanned Vehicle Systems International прогнозує, що вже найближчим часом агросектор впевнено перевершить військовому сферу і стане найбільшим споживачем БПЛА, задіявши до 80% світового ринку безпілотних апаратів. За іншими прогнозами – від Industry Research вже у 2022 році цей ринок перевищить суму 3,7 мільярда доларів, а інвестиції венчурного капіталу в стартапи сільськогосподарських технологій щороку складатимуть 4-5 мільярдів доларів, велика частка з яких піде на розробку дронів.

Читайте також:

2021-01-26 11:46:59