Дрон хоче зустрітися з очільником Мінцифри

Дрон і-Гнат хоче зустрітись з Михайлом Федоровим, очільником Міністерства цифрової трансформації, щоб розповісти про освітній проєкт STEAM-інформатика.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на prostir.ua.

Це — експериментальна навчальна програма з інформатики, яку вже тестують 7 київських шкіл. Особливість STEAM-інформатики в тому, що предмет вивчають у “зв’язці” з іншими (математикою, фізикою, мистецтвом), а результати одразу застосовують на практиці – програмують дрони. Тому “амбасадором” проєкту став дрон і-Гнат, який має мрію: розповісти міністру про напрацювання в реформуванні ІТ-освіти.

Кожного року Україні бракує від 20 до 30 тисяч спеціалістів в IT-сфері. Навчальні заклади просто не встигають за розвитком технологій — відповідно часто не можуть дати потрібну базу знань майбутнім кадрам. Ми передбачали ще кілька років тому таку тенденцію, відтак спільно з Інститутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка вже розробили інноваційну програму STEAM-інформатика. Її завдання: готувати фахівців зі шкільної парти до майбутнього й давати практичні знання, — розповідає директор ЛИТЕР-ІКТ Ігор Ситник.

Разом з командою STEAM-інформатика дрон і-Гнат хоче обговорити з Михайлом Федоровим проблему підготовки спеціалістів IT-сфери у школах. А також продемонструвати вже готову програму, в якій замість вивчення “гарячих” клавіш комп’ютера та освоєння презентацій у Power Point — програмування, критичне мислення і розвиток soft skills школярів.

Щоб здійснити мрію дрона, команда проєкту STEAM-інформатика запустила флешмоб, до якого можуть приєднатися всі охочі. Потрібно лише поширити на свою сторінку пост дрона й тегнути міністра або лишити коментар під оригінальним постом.

Майбутнє ближче ніж здається. І це — зовсім не футуристичні автомобілі, не роботи в кожному будинку, не летючі таксі. Майбутнє — це ви — люди. Ваше мислення й сприйняття цього світу. Ваші прагнення та мрії, які з’являються за шкільними партами на полях чернеток. Я вірю, що з моєю допомогою ви відкриєте нові горизонти знань, приберете сумніви й зруйнуєте стіну скептицизму, — якби дрон умів говорити, то напевно, написав би саме такі слова, наголошує команда “STEAM-інформатика”.

Читайте також:

2021-12-23 13:04:47