Дослідники створили дрон з кігтями

Американські дослідники створили повітряний дрон з механічною системою приземлення у вигляді пташиних ніг з кігтями.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Мілітарний.

Інженери Стенфордського університету, що у США розробили літаючого робота, здатного переносити предмети та сідати як птах.

На створення універсальної системи приземлення для дронів дослідників надихнули спостереження за птахами під час їх посадки на будь-яку поверхню, йдеться на сайті Стенфорда.

Демонстрація роботи універсальної системи приземлення SNAG. Фото із сайту science.org Квадрокоптер із системою під назвою SNAG (Stereotyped Nature-inspired Aerial Grasper) отримав спеціальну механічну конструкцію у вигряді “роболап”, схожих на пташині.

У SNAG є двигуни, які діють як м’язи, та дроти, які діють як сухожилля. Нога поглинає удар при приземленні і змушує пазурі стискатися.

Завдяки цьому механізму дрон у повітрі може ловити або переносити предмети, а також сідати на різні поверхні.

Після захоплення кігтями поверхні на яку він приземляється акселерометр на правій нозі дрону дає команду зупинити всі двигуни та ініціює систему балансування, щоб безпілотник міг стабілізуватися та не здійснив перекидання вперед.

Пазурі системи SNAG автоматично стуляються на поверхні приземлення протягом 20 мс. Це дає можливість системі хапати предмети у повітрі й міцно утримувати їх.

Випробування в лісі показали, що SNAG може приземлятися і триматися за гілки різної товщини, текстури, нерівності та відгалуження як сухі, так і слизькі та вологі від води.

В інших тестах команда показала, що ці пазурі можуть ловити кинуті в них предмети, такі як мішечки з квасолею та тенісні м’ячі.

Довідково:

Зазначається, що дрон буде корисний у різних ситуаціях. Наприклад, для пошуково-рятувальних операцій, моніторингу лісових пожеж або дослідження довкілля. При цьому роболапи можна прикріплювати до інших пристроїв, не лише до безпілотників.

Читайте також:

2021-12-06 11:47:32