20% комбайнів можуть генерувати якісні карти врожайності

Вчора, 2 грудня 2021 р., у Києві відбувся круглий стіл у форматі панельної дискусії на тему «Трансформація сільського господарства за допомогою цифрових технологій».

Учасники обговорили, якою мірою віртуальна реальність та технології роблять агробізнес більш конкурентним та ефективним.

Візіком,  maps API, карта врожайності,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на superagronom.com.

Так, під час дискусії прозвучали наступні тези:

  • 1$ інвестицій в R&D в аграрному секторі продукує в середньому 32$;
  • сукупність технологій точного землеробства дозволяють отримати прибуток в 100$ на 1 га з нуля — тобто, якщо до цього аграрій не використовував у господарстві жодну технологію ТЗ;
  • за 10 років третина операцій з ґрунтообробки, обприскування та збирання врожаю будуть повністю автономними;
  • в агросекторі бракує професійних аналітиків, які б могли опрацьовувати накопичені бази даних агрокомпаній.

Знайти спеца з точного землеробства в Україні неможливо. Можливо його тільки виховати, — зазначив директор з інновацій компанії Agrain Кирило Дружинін.

У свою чергу менеджер з розвитку бізнесу «Байєр» Сергій Сичевський розповів, що в Україні тільки 20% комбайнів можуть генерувати якісні карти врожайності. Ця цифра росте і прогноз на майбутнє оптимістичний. Аналогічна ситуація і по сівалкам.

На Агрітехніці (найбільша в світі виставка сільгоспмашин) в Німеччині ми запропонуємо рішення (воно буде доступне і в Україні), яке дозволить збільшити кількість сумісних комбайнів, які зможуть генерувати якісні карти врожайності. Від цього повинні виграти всі учасники ринку: і ті, хто працює з землею, і землевласники, які хочуть знати, що їхня земля використовується належним чином, і безпосередньо партнери, — зазначив Сергій Сичевський.

Читайте також:

2021-12-03 14:58:53