UAV Defense Robotics вироблятиме дрони для Збройних Сил України

Засновник AB Games Антон Большаков разом з інженером Євгеном Рвачовим створили компанію UAV Defense Robotics, що вироблятиме дрони для Збройних Сил України та вже збирає команду.

Візіком,  maps API, UAV Defense Robotics, дрон,

Про проєкт Большаков розповів у Facebook, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Большаков в коментарі DOU повідомив, що у розробці три моделі дронів — розвідник, вантажний (бойовий) та дрон-камікадзе. Собівартість бойового дрона складе приблизно 150 тисяч гривень, камікадзе коштуватиме близько 500 доларів. Виробничі потужності розгорнуть у Києві.

Поки що розробники збирають перші прототипи та тестують їх із загонами з Харкова. Для них будуть збирати перші 10-20 дронів кожного виду.

Коли за відгуками хлопців налагодимо софт і хард — будемо розгортати виробництво більш масове. Плануємо постукати з готовим продуктом у Міноборони, створити команду збирачів, навчання військових пілотів та робити стільки, скільки зможемо, — зазначив Большаков у коментарі редакції GameDev DOU.

Довідково

  • Розвідувальний дрон — не більше 500 мм, з навісною електронікою, оптикою або тепловізором. Основна мета: розвідка — без ризику для пілота/оператора дрона. Є можливість виводити на кілька екранів відеопотік. Дальність польоту — до десяти кілометрів.
  • Бойовий — індустріальний вантажний дрон, який здатен нести бойовий заряд і скинути його через віддалений контроль. Він здійснює автоматичні польоти за точками й має режим повного автопілоту для патрулювання місцевості. Розмір — понад 900 мм. Можна повісити електроніку, механізми скидання, установку військового обладнання від сторонніх розробників — і все це не повинно впливати на якість польоту. Основна мета: перенесення боєзаряду та віддалене скидання у бік супротивника — без ризику для пілота/оператора дрона. Дальність польоту —до 15 кілометрів.
  • Дрони-камікадзе максимально точно б’ють по ворогу та самоліквідуються при цьому. Можливий політ за координатами та створення політних місій без участі людини. Є програма самознищення із віддаленим контролем з наземної станції. Зараз ця модель у розробці.

Читайте також:

2022-05-27 14:46:43