Дрони допоможуть врятувати тонкий ґрунт від ерозії

Безпілотні літальні апарати будуть розкидати насіння, щоби врятувати тонкий ґрунт від ерозії.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляє видання TheMayor, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на pragmatika.media.

Цьогоріч посуха та лісні пожежі пошкодили понад три тисячі гектарів регіону Словенії Крас. Тому місцева екологічна суспільна ініціатива Ekoci запропонувала Міністерству сільського господарства озеленити постраждалу територію за допомогою дронів, які будуть розносити та розкидати насіння. Ініціативу вже розглядає Агентство лісового господарства країни для включення у план реабілітації.

Технологія не тільки допоможе засадити території, важкодоступні для людей, а й оперативно здійснити необхідні роботи, адже ґрунту на постраждалих ділянках загрожує ерозія.

Якщо у нас буде вітряна осінь зі штормом або потужні зливи, то всю цю землю змиє, і тоді ми залишимося з камінням замість ґрунту, — попередив Матьяж Левичар, лісник, який брав участь у озелененні деградованих територій Камбоджі.

Ідея експертів полягає в тому, щоби спочатку саджати зернові культури, наприклад гречку та просо, за допомогою дронів або гелікоптерів. Ці рослини можуть допомогти прискорити процес озеленення, оскільки вони швидко вкорінюються і зберігають ґрунт та вологу під час дощу. Після цього чагарники та дерева можна сміливо пересаджувати. Нині земля надто гаряча для ручної посадки рослин – за такої температури вони просто загинуть.

Словенський карст славиться своєю скелястою та печеристою топографією та входить до попереднього списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте нас також:

2022-08-22 13:30:39